Mw. S.J.M. Jongen

Plastisch chirurg

Verbrande handen komen vaak voor. Soms zo erg dat het lijkt alsof iemand ze niet meer kan gebruiken. Maar met verbrande handen is vaak meer mogelijk dan je in eerste instantie zou zeggen. Door mijn ervaring met zowel handchirurgie als brandwonden, heb ik veel handen en hun functies kunnen behouden.

Levenswensen

Sommige patiënten blijven je altijd bij. Zo is er een patiënt die ik als kind al onder mijn hoede had en nu volwassen is. Ze was voor 60 – 70 % verbrand en heeft ondanks alle beperkingen toch telkens doorgezet. Ze is arts geworden en is bezig met een studie tot gynaecoloog. Als ze in haar werk of studie lichamelijk ergens tegenaan loopt wat met een operatie is op te lossen dan klopt ze bij me aan en kijken we wat we eraan kunnen doen. De reconstructies kunnen dan bijdragen aan haar levenswensen en –doelen. Dat geeft veel voldoening.

Stellige keuze

Ik wist op de middelbare school al dat ik plastisch chirurg wilde worden toen ik een boek zag met foto’s van ‘voor en na de facelift’. Het leek wel magie. Het was voor mij daarna vanzelfsprekend dat ik geneeskunde zou studeren. Handchirurgie en borstreconstructie waren mijn speerpunten toen ik hier begon. Na 2008 ben ik me iets minder op handchirurgie gaan toeleggen en meer op brandwonden. De borstreconstructies bleven.

Direct een afspraak maken?

Overdag kunt u ons bellen op: 050 524 5980

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar
via het algemene telefoonnummer van het Martini Ziekenhuis: 050 524 5245