Mw. M.A.J. Bolster

Plastisch chirurg

Niets is zo leuk als een wachtkamer met mensen die je blij kunt maken met het werk dat je doet. Het geluk van kinderen met afstaande oren die na de operatie niet meer gepest worden of iemand die na jaren weer de functies van zijn hand terug heeft, dat is zo mooi. En wat denk je van een borstreconstructie als afsluiting na een heel traject om van borstkanker af te komen? Dat betekent veel voor de patiënt. Maar ook de puur cosmetische kant is geweldig om te doen.

Vertrouwensband

In alle gevallen is het  traject voorafgaand aan de operatie ontzettend belangrijk. Er moet een vertrouwensband zijn, een echt goede relatie. Daar zijn de eerste gesprekken voor. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat álles bespreekbaar is en dat patiënten voor élke vraag terug mogen komen. Niets is gek of onbelangrijk. Als ik zorgen of onzekerheid weg kan nemen met een gesprek dan vind ik dat altijd de moeite waard.

Dankbaar

Heel dankbaar is dat. Voor ik geneeskunde studeerde heb ik eerst piano aan het conservatorium en bewegingswetenschappen gestudeerd. Maar als wetenschapper pur sang kon ik mijn ei niet kwijt. . Met mensen werken vind ik erg leuk en ik wil graag mijn creativiteit kwijt kunnen. Ik realiseerde me dat geneeskunde wel eens de oplossing kon zijn en na mijn coschap plastische chirurgie viel het kwartje. Bij plastische chirurgie heb ik gevonden wat ik zocht. Ik maak zaken graag mooi en ben oplossingsgericht. In dit vakgebied is dat allemaal nodig, is de patiëntenpopulatie  zeer gevarieerd en kan ik bijna altijd iets voor iemand betekenen.

Direct een afspraak maken?

Overdag kunt u ons bellen op: 050 524 5980

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar
via het algemene telefoonnummer van het Martini Ziekenhuis: 050 524 5245