Dhr. Dr. M.A. Kemler

Plastisch chirurg

Na een patiënt van 93 met huidkanker kan het maar zo zijn dat ik een baby van twee dagen oud behandel waarbij een extra vingertje moet worden verwijderd. Voor beiden maak je een wereld van verschil, geweldig!

Onzekerheid wegnemen

Soms zie je patiënten langere tijd achtereen en bouw je echt een band met ze op. Bijvoorbeeld bij een meisje van 16 dat door een infectie van vroeger een kale plek op haar hoofd had. Ik heb bij haar een expander gebruikt die op één plek de hoofdhuid waar wel haar groeide, oprekte. Dat doe je dan met een soort ballon die gedurende twee maanden om de paar dagen ietsje groter wordt gemaakt. Toen er genoeg extra behaarde huid was ontstaan, kon ik het kale stuk eruit snijden en vervangen door een lap van deze extra hoofdhuid. Een intensief traject met een prachtig resultaat wat voor haar veel onzekerheid wegnam.

Oplossing

Ik wilde altijd al chirurg of plastisch chirurg worden. Op mijn vierde meldde ik dat ik dokter wilde worden. Dat was natuurlijk de leeftijd dat je op de vraag ‘wat wil je worden?’ steevast antwoordde: brandweerman, dokter of politie. Maar goed, bij mij is het nooit veranderd, ik wilde dokter zijn. Chirurgie trok me meteen aan omdat je dan niet alleen moet nadenken over wat een patiënt mankeert, maar ook moet nadenken over de oplossing en de aanpak.

Creatief

Ik heb lang getwijfeld tussen chirurgie of plastische chirurgie. Het levensreddende aspect van chirurgie deed me veel, maar ook het creatieve aspect van plastische chirurgie. Uiteindelijk gaf de variatie en de creativiteit bij plastische chirurgie voor mij de doorslag.

Goed team

De sfeer in het Martini Ziekenhuis is wezenlijk anders dan in andere ziekenhuizen waar ik heb gewerkt. Onderling staan we als collega’s altijd voor elkaar klaar en als team zorg je dat alles wat moet gebeuren, wordt afgehandeld. We sturen bijvoorbeeld nooit iemand naar huis als het uitloopt. Dan herschikken we de agenda en het hele team loopt dan een tandje harder. Daarbij is het ook nog eens erg prettig om in zo’n nieuw, fris en gekleurd gebouw aan het werk te zijn.

Direct een afspraak maken?

Overdag kunt u ons bellen op: 050 524 5980

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar
via het algemene telefoonnummer van het Martini Ziekenhuis: 050 524 5245