Wat is een wenkbrauwlift?

De wenkbrauwlift is een ingreep waarbij een reep huid boven de wenkbrauw wordt verwijderd waardoor de wenkbrauwen hoger komen te staan. Deze ingreep leidt tot een klein litteken die vaak prima in een huidplooi verborgen kan worden. Met de opkomst van de endoscopische voorhoofdslift wordt de wenkbrauwlift in mindere mate uitgevoerd.

Waarom een wenkbrauwlift laten uitvoeren?

Een wenkbrauwlift wordt vaak om cosmetische redenen uitgevoerd. Vaak wordt een wenkbrauwlift uitgevoerd in combinatie met een correctie van de boven- en/of onderoogleden, aangezien een ‘hangende wenkbrauw’ vaak de aanleiding is.

Het gebruik van medicijnen voor en na de wenkbrauwlift

Wanneer u bloedverdunners gebruikt is het belangrijk dit bij ons te melden, sommige bloedverdunners dienen te worden gestaakt voorafgaand aan de operatie. Indien u twijfelt of uw medicijnen complicaties kunnen veroorzaken, neem dan contact met ons op.

Praktische informatie

De operatie duurt ongeveer 60 minuten. U wordt vaak nog dezelfde dag ontslagen. Wanneer er gebruik is gemaakt van plaatselijke verdoving kunt u na de operatie direct naar huis. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen en pijnstilling te gebruiken.

Kosten van een wenkbrauwlift

Een wenkbrauwlift kost €1105,-. Of een wenkbrauwlift vergoed wordt hangt af van de reden voor de ingreep. Wanneer er gekozen is voor een wenkbrauwlift vanuit medisch oogpunt zal deze naar verwachting vergoed worden door uw verzekeraar. Wanneer er echter gekozen is voor een wenkbrauwlift vanuit cosmetisch oogpunt zal deze naar verwachting niet vergoed worden door uw verzekeraar. Meer over de tarieven voor cosmetische chirurgie behandelingen vindt u hier.

Opname voor de wenkbrauwlift

Voorafgaand aan de wenkbrauwlift vindt een gesprek tussen de patiënt en de chirurg plaats. In dit gesprek worden de wensen van de patiënt besproken. De wensen worden van tevoren afgetekend, zodat de patiënt weet waar hij/zij aan toe is.

Er zal allereerst verdoving worden toegediend. Er wordt plaatselijk verdoving toegediend of de operatie vindt plaats onder gehele narcose. 

De wenkbrauwlift

Wanneer de verdoving werkt kan de daadwerkelijke wenkbrauwlift worden uitgevoerd. Bij een wenkbrauwlift wordt een reepje huid boven de wenkbrauw weggenomen. Dit duurt ongeveer 60 minuten. Tot slot worden hechtingen aangebracht en worden wonden indien nodig verbonden.

Na de wenkbrauwlift

Bij narcose wordt de patiënt naar een uitslaapkamer gebracht. Vervolgens vindt er een controle plaats door een verpleegster. Tot slot dient pijnstilling ingenomen te worden en na een gesprek met de chirurg kan de patiënt naar huis.

De hechtingen zijn niet oplosbaar, deze worden na 7-10 dagen verwijderd op de polikliniek voor plastische chirurgie. Controle vindt plaats na één week, voor het verwijderen van de hechtingen.

Nazorg wenkbrauwlift

Er dient voldoende rust genomen te worden en het is aan te raden pijnstilling te blijven innemen. Mogelijke complicaties die kunnen optreden zijn: een infectie, het openspringen van de wond en het kan ook zijn dat littekens zichtbaar blijven. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.