In overleg met de plastisch chirurg besluit u tot een borstvergroting. U bepaalt samen de grootte, de vorm en de plaats van de protheses en de plaats van het litteken. Het resultaat is een borst(maat) die past bij uw postuur. De operatie gebeurt onder algehele anesthesie en meestal in dagbehandeling.

Een borstvergroting wordt jaarlijks door meer dan 8.000 vrouwen ondergaan om de borsten te voorzien van extra volume of om onderontwikkelde of geamputeerde borsten te reconstrueren. Door middel van een borstvergroting krijgen uw borsten meer stevigheid en extra volume, waardoor de borsten beter bij uw lichaam passen. Onze plastisch chirurgen staan u graag te woord in een persoonlijk consult waarbij zij al uw vragen beantwoorden.

 

Kosten

Meestal vergoeden zorgverzekeraars een borstvergroting niet. Alleen in uitzonderlijke gevallen zijn de kosten gedekt. De plastisch chirurg vraagt vóór de ingreep bij uw zorgverzekeraar een machtiging voor u aan. Wanneer de zorgverzekeraar het verzoek afwijst, ontvangt u van de polikliniek Plastische Chirurgie automatisch een prijsopgave voor de operatie. Zodra u de betaling heeft voldaan, nemen wij contact met u op om de operatiedatum te plannen.

 

Verdoving en operatie

Op de operatiekamer start de anesthesioloog met de algehele narcose. Hij/zij legt een infuus aan in uw arm voor de toediening van vocht, medicijnen en de verdoving (anesthesie). Daarna volgt de operatie.

De plastisch chirurg brengt de prothese meestal via een snede in de huidplooi onder de borst in. Ook is het mogelijk de prothese in te brengen via de oksel of via de tepelhof (dit is de lichtbruine kring rond de tepel). De prothese komt tussen de borstklier en de borstspier of onder de borstspier, direct op de ribben. Vóór de operatie heeft de plastisch chirurg met u besproken welke operatietechniek voor u het meest geschikt is.

Aan het eind van de operatie hecht de chirurg de wonden. Om de borsten krijgt u een steungevend verband. Soms brengt de plastisch chirurg in het wondgebied twee slangetjes (drains) aan voor het afvoeren van het wondvocht. Een borstvergrotende operatie duurt ongeveer 1 uur.